traktát repelent

…a tak som pred týždňom zašla do outdooroveho obchodu a kúpila „super repelent“ – nielen proti kliešťom, komárom, ovadom, ale aj proti neznámemu exotickému hmyzu… balenie v malej fľaštičke stálo takmer desať eur, ale hovorila som si, že po predošlom výlete, po ktorom som skončila posiata ukrutnými štípancami…., že mi to jednoducho stojí za to…… a tak som sa vyzbrojená skvelým repelentom vybrala koncom minulého týždňa na dva výlety:
…prvý výlet viedol severovýchodne od Bratislavy – do Smoleníc: k záhadnej archeologickej lokalite – k hradisku Molpír, odtiaľ úžasnou dolinou Hlboče do Smoleníc a potom k zámku na krásne lúky – v jeho okolí:
….zdalo sa, že repelent funguje: lúčne koníky odo mňa odskakovali ako divé a iný hmyz si ani netrúfol priblížiť sa ku mne…… posmelená účinnosťou prípravku som sa na ďalší deň bez obáv vybrala juhozápadným smerom….
… a tak som sa tento rok druhýkrát dostala do zahraničia… až na moste Slobody v D. N. Vsi mi docvaklo, že prvýkrát to bolo takto na konci zimy – tiež pešo, na tom istom moste pár sto metrov za „bodko-čiarkovanú čiaru“, ktorá na mape vedie v osi rieky Morava… osvietená náhlym precitnutim (ohľadom mojich ciest za hranice v tomto roku…) som zišla z mosta, prešla kúsok hrádzou, posadila sa na nej a kochala sa rovinatou krajinou Moravského poľa (takmer ako na nejakej flámskej krajinomaľbe…), slnko bolo ešte dosť vysoko ale v smere od Viedne bolo vidieť ako sa oblaky kopia do búrkových mračien…. bolo dusno… dýchala zahraničný vzduch a hlavou mi bežali rôzne miesta v Európe, v ktorých som sa v takomto augustovom čase v minulých rokoch vyskytovala…. …. a vtedy to prišlo: „au!!!! – čo to má byť? – jau!!! – mrchy!!!!“ = komááááréééé!!!!… a tak som prišla k poznaniu, že na „exotické rakúske komárne“ môj skvelý nový repelent nezaberá, naopak komáre ma štípali nielen na obnažených častiach tela ale smelo aj cez oblečenie… húfne odoberali vzorky repelentu z môjho tela – zrejme aby mohli vyvinúť tie správne protilátky… vôbec im nevadilo, že v Rakúsku je štátny sviatok (Nanebovzatia Panny Márie) a že sa nemá pracovať…a tak si hovorím, že som nemala vybehnúť za hranicu ako švec v Pyšnej princezne ale radšej sa vydať hrádzou ďalej ráznym krokom (cca 2-3 km) aspoň ku kaplnke:

…a naša hudobná redaktorka vyberá:

Hana Zagorová a Juraj Kukura – Nech brouka žít

The Flight of the Bumblebee

Stromboli – Kvůli ní

…a tak, zaplavená celkom novými čerstvými zážitkami a štípancami prosím, ak máte – poraďte mi nejaký, fakt spoľahlivý, repelent… vopred vďaka!!!…….a budúci výlet asi nasmerujem: márna sláva –  do KOMÁRna:)))))

– vždy vaša Sally_Lu*

p.s. – cesta do Smoleníc a okolia bola organizovaná N. Synčákom, ako jeno z podujatí – ciest po zaujímavých miestach Slovenska v rámci programov tradičného feng-shui.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *