traktát_letno_chaoticko_augustovo_oVo))))))

… a tak sa k tomuto traktátu zbieram tak pomaly… a so zvyšujúcimi sa teplotami tohto týždňa ešte pomalšie… s vysokými teplotami sa síce majú molekuly pohybovať rýchlejšie, ale zrejme to neplatí o myšlienkach a činnostiach mozgu… ten práve so zvyšujúcim sa chladom zrejme naberá otáčky – ako nezamrznúť – u dám: čo teplé si na seba kúpiť, u pánov (možno) – do akého zateplenia domu investovať…. ale ako tak tormýšľam, tak aj pri vyskokých telotách… teba uvažovať ako sa chrániť… do akej klimatizácie investovať… do akej vody sa ponoriť…natíska sa: čo si vyzliecť…
… a tak som si, prehŕňajúc sa možnými témami týchto dní, spomenula na spolužiačku zo strednej školy, ktorá z celej triedy bývala najďalej – každý deň dochádzala cca 35km… mali sme práve písať na prvej hodine sloh a slohy práve neobľubovala… dúfala, že bude meškať autobus – ako obyčajne – a jednoducho z objektívnych príčin na hodinu nestihne prísť… ale v ten deň šiel autobus ako značkové hodinky a na hodinu slovenčiny prišla načas… a celý ten myšlienkový materiál, ktorý jej šiel cestou hlavou, využila a vložila do slohovej práce…. napísala najlepšiu úvahu z celej triedy, čím prekvapila profesorku, seba aj nás, lebo tú sviežosť popisu jej situácie s túžbou po meškajúcom spoji opísala s humorom a nadhľadom, až som jej závidela… nie, nebojte sa, nebudem popisovať aktuálne jazdy autobusmi a vlakmi… priznávam, že posledné dni skôr taxíkmi, ktoré v menších mestách majú priaznivé ceny (pozor nie na trasách medzi mestami! – to si treba dohodnúť neskôr, resp. obtelefonovať niekoľko taxislužieb)… a niekedy sa aj stane, že cestou počujete ako si u tej istej taxislužby objednáva jazdu niekto známy, aj vykríknete, že ahoj, ale on to nepočuje:))
… a tak by som rada písala o niečom vtipnom a veselom a rozpustilo letnom… ale keď vám taxikár rozpráva ako minule zrazil jeleňa (ktorý mu však len poškrabkal kapotu a bežal naspäť do lesa), srnky sú zraniteľnejšie a líšky vraj ani nepočíta… a potom diviaky, ktoré sa ničomu nedivia a putujú rôznymi mestami SK, akoby sa nechumelilo… veď sa ani nechumelí, práve naopak, dozrievajúce ovocie a sem tam nejaká opustená záhrada im núkajú rajské podmienky… a tak sa mi zdá, že kým človek si myslí, že je pánom tvorstva… cez deň možno… ale keď sa zvečerí… nielen medzimestskí taxikári, ale aj poľovníci na posiedkach vedia svoje… ale diviak vraj útočí, len keď je postrelený, inak je to len taký mohutný krochkáčik – miláčik (vraj:))…
 …a tak tento týždeň v TV dávali priamy prenos z rozlúčky s kardinálom v Košickom dóme a v tom istom čase sa priatelia a rodina lúčili v Bratislave s našou priateľkou…. a pred dvoma týždňami… a pred mesiacom… a na jar… aaaaaaaaaaaa (ak by som šla hlbšie do tejto témy, tak tento týždeň traktát nedokončím… kde je svetlo?… nadľahčenie?)….ale… v sobotu sa vydáva naša kolegyňa… a tak som si spomenula na film „Štyri pohreby a jedna svadba“… nie!!! vo filme to bolo naopak: „Štyri svadby a jeden…„…. a vraj existuje aj TV film „Štyri svadby na jednom pohrebe„! (ak ste videli, prosím, napíšte!)… ale počula som aj o… ale to teraz nebudem rozpisovať… to je na román… a dalo by sa niečo aj o auguste pred 54 rokmi… príliš zápalná téma do horúčav… meteorológovia avizujú vysoké riziko lesných požiarov……. a tak tu práve pobehujem vo večernom teple z témy do témy ako taká molekula alebo splašená srnka… poplašená srnka v psích dňoch:)

… a tak konštatujem, že srnky nelúštia osemsmerovky a mne sa to včera konečne podarilo:

“ je lepšie rozsvietiť hoci len…
malú sviečku ako preklínať tmu“
Konfucius

…a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:
Helena V + Marta K 
Elena 
Helenine oči 

… a tak sa s vami dnes lúčim s prianím príjemných psích dní a mačacích nocí!vždy vaša Sally_Lu*

p.s.1 – a meniny majú Eleny a Heleny – všetko najlepšie!… aj tá Trójska!
p.s.2- a hlavný predstaviteľ jedného z najznámejších prázdninových filmov – Hriešneho tanca – by sa práve bol býval dožil 70 rokov!
p.s.3 – a cez víkend budú oslavovať Janky – dobre oslávte a prineste už nejaké ochladenie:))

2 komentáre k “traktát_letno_chaoticko_augustovo_oVo))))))”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *