traktát_lúky_háje_amfiteátre)))

… a tak sa tento týždeň v mojej „rodnej“ obci (presnejšie sa tam narodila mama a jej sestry) mali konať hneď dva mega koncerty… jeden vo štvrtok a druhý v sobotu… oba na ihrisku pri riečke Slatina… na mieste, kde sme zo základnej školy chodievali behať 8-minútovku alebo 1500-ku?… každopádne bol tento beh pre mňa vždy hororom… a tak Hollywodskí vampíri mohli prekliatie tejto lúky odčiniť… odspievať… odohrať a hlukom odohnať, no to sa však nepodarí… koncert sa na základe nedohôd a zmien vlastníckych vzťahov v tejto časti obce Zvolenská Slatina …presunul do mestského amfiteátra v BB… nie do Banskej Belej… ani Brigitte Bardot s tým nemá nič spoločné… hoci mala niečo spoločné so skladateľom Gainsbourgom… a ten skladal aj pre svoju ženu Jane Birkin…. a to ma fakt mrzí, že jej koncert som „preflákla“…

 j’ai adoré tes tongs rouges dans le film

Horčica mi stúpa do nosa… a skladám pomyselný klobúk pred úprimnosťou v dokumente vašej Charlotty!!!

… a tak sa mi marí, že v amfiteátri Banskej Bystrici som bola niekedy… v minulom storočí na koncerte skupiny Citrón alebo Katapult alebo…. neviem… každopádne len veľmi matné spomienky… ale keby v tom čase tam hrali Deep Purple – to by som si pamätala určite!!!
…a tak, musím priznať… na to pôvodné miesto konania koncertu ma to lákalo…. aj to genius loci… neďaleko lúky bývala Anička… Jožko…Slávka… a vampíri sa určite usadia na za rohom Vígľašskom zámku, ktorý bol dlho zrúcaninou… chodili sa tam zbierať ulity slimákov pre farmaceutické účely… a tak sa písalo, že po koncerte  tam vraj majú bývať vampíri… len či to nebude ďaleko od BB?…. neviem…. dočítame sa…. …a tak priznávam, že úplne chápem prednosti BB ako krajského mesta s ubytovacími kapacitami, obchodmi, diaľkovými i miestnymi spojmi a inými službami… ale pre mňa sa stratilo čaro toho zvláštneho prepojenia… a tak som si nakoniec lístky nekúpila… sorry Johnny!… mimochodom ročík 1963 = dobrý ročník!… aj keď v rovnomennom filme hraj celkom iný herec…:))

… a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:
Je t’aime
Whole Lotta Love 
Smoke On The Water  
Loď, ktorá sa plaví do neznáma 


… a tak sa s vami lúčim s prianím perfektných letných hudobných (aj iných:) zážitkov

vždy vaša Sally_Lu*

p.s. 1 – preklad červeného textu: „milujem tvoje červené šľapky vo filme…“
p.s. 2 – a samozrejme v Ostrave frčí v plnom prúde festival Colours!
p.s.3 – a lunárny kalendár radí : „zaťahujte brucho a navštívte kaderníka:))“

2 komentáre k “traktát_lúky_háje_amfiteátre)))”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *