traktát_ okolo hranice… Cézar sa rehoce))))

… a tak sa tento týždeň dlhšie zberám k napísaniu traktátu, hoci tém nie je málo…. práve naopak, neviem čím začať, kam načrieť, čo skombinovať… či dať do hry všetky žolíky… alebo sofistikovane skombinovať neskombinovateľné…. bicykel v preplnenom vlaku a bicykel na poľnej ceste…. korytnačky v teráriu a banány na strome na jednej školskej chodbe v hlavnom meste… v BA!… živé 3D – žiaden obrázok alebo priestorová kopírka….

… a tak by sa dalo nudne…. o pokračujúcom letno-jesennom počasí… v ktorom sa dá tiež prechladnúť… lebo hoci za vidna je celkom teplo… na brieždení i stmievaní človek pocíti zimu nielen za dverami ale až na kožu… miestami až pod kožu…a po večeroch už padne celkom dobre zázvorový čaj… najmä keď ho človek pije niekde pod holým nebom:)

… a tak by sa dalo o voľbách… čo si zvoliť… na obed vyprážaný syr alebo cézar šalát…. a tak už nie je otázka: koho voliť, ale kto bol zvolený/í… je trpný rod na mieste?….a tak v priamom prenose z udeľovania cien za architektúru Cézar sa hovorí o trpezlivom optimizme…

… a tak v jednom z nominovaných objektov (sng) prebiehajú výstavy… niektoré akoby len tak nahodené „na nečisto“ a niektoré, ktoré by mohli byť aj stálymi výstavami stálymi asi nie sú hoci z depozitov vytiahli tie, asi, najznámejšie skvosty… chronicky známe obrazy, ktoré si pamätáme zo školských chodieb na vyblednutých reprodukciách… tentokrát v žiarivých farbách… a tak v jednej miestnosti na druhom poschodí sa tlačí slovenská moderna vyšperkovaná niekoľkými dielami svetových maliarov a sochárov… RodinaGaugina… a o poschodie nižšie svieti česká moderna… obrazy pôsobia zvláštne… choďte si pozrieť… takto –  ako nejaké lightboxy ich neuvidíte ani v špičkovej publikácii o Toyen…:)

… a tak vlastne neviem, či unikať pred politikou alebo to zobrať tak nejak „športovo“… a ísť sa pozrieť na nadčasové umenie… alebo architektúru… podliehajúcu viac či menej času…. alebo si zájsť za hranicu… kde je teraz Rakúsko, ale pred cca 1800 rokmi Rímska ríša a rímske mesto Carnuntum… a čo by na to povedal Cézar?….

… prišiel som, videl som, zvíťazil som…
…kocky sú hodené…
… ľudia radi uveria tomu, čomu chcú uveriť…
…skúsenosť je učiteľom všetkých vecí…
…len bezcitný muž uvádza ženu do rozpakov…

… a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:

Chodník sa kľukatí 
Offenbach/ Janečková
Za sklom
Vodná veža

…. a tak sa s vami dnes lúčim s prianím nech optimizmus ostane živý aj keď prídu chladnejšie dni!

vždy vaša Sally_Lu*

p.s. 1 – a tak 2. X. je deň ľudských sídiel a architektúry a 4.X. deň zvierat…
p.s.2 –  a  meniny majú Františkovia, Vierky, Natálie a Elišky – všetko najlepšie!
p.s.3 – a objekt SNG – teda jeho rekonštrukcia premenila jednu z nominácií….
p.s. 4 – a lunárny kalendár konštatuje: „radovať sa zo života znamená žiť teraz!“

Jeden komentár k “traktát_ okolo hranice… Cézar sa rehoce))))”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *