traktát_minútky_hodinky_hodiny_dníčky_rôčky_krôčky))))

…a tak minútkami tentokrát nemyslím minútky z karé… za použitia minútok… hodinky, ktoré sa nastavujú pri varení, ale hlavne pri pečení… aby koláčiky neboli pripečené…a tak sa mi prvýkrát podarili snehové pusinky zo zvyšných bielkov… je možné, že som mala pred tým nesprávny recept, alebo som si ho poriadne neprečítala:)

… a tak mi kolegovia v októbri kúpili k narodeninám workshop… a tak som ho v novembri absolvovala… pôvodne sa mali z tzv. ekoživice vyrábať misky… ten termín som nestihla….presunula som ho na výrobu hodín a obrazov… veľmi ma lákalo vyrobiť nejaké hodiny (nástenné), ale keďže v byte takmer v každej miestnosti nejaké visia a podľa  starej povery sa hodiny ani hodinky nemajú venovať… že to „odrátava“ čas priateľstva… a tak som si zvolila „obraz“… keďže som o materiáli nič vopred nenaštudovala vzniklo niečo intuitívne a nečakané, čo sa mi v ten deň vôbec nepáčilo… a tak na druhý deň – za denného svetla som bola k výtvoru blahosklonnejšia – odlesky kovových fólií neboli zrejme veľmi eko ale pekne sa leskli… a popár dňoch som obraz (úspešne:) venovala:)))….

… a tak sa mi pred týždňom zastavili hodiny v kuchyni… nástenné hodiny, ktoré sa zastavujú podchvíľou… asi preto, že im už pred rokmi odpadlo predné sklo a výpary z hrncov nepriaznivo pôsobia na tužkovú baterku a hodinový mechanizmus… a tak som starú baterku vybrala a nahradila novou… ale nič, ručičky sa zachveli, ale nezačali krúžiť… a tak som si všimla, že papier s ciferníkom je navlhnutý a zvlnený a teda, že hodiny asi definitívne skončili svoju činnosť… a tak som presunula do kuchyne hodiny z inej miestnosti… a ľutovala som, že som neposlúchla svoj inštinkt a na tom workshope predsa len nevyrobila nástenné hodiny….a tak som tento týždeň kúpila nové… dosť podobné predošlým… ale kým na nich sekundovka poplašene skackala v smere hodinových ručičiek, na nových sa ladne a nezadržateľne točí… a tak je to zvláštne pozorovať ako plynie čas… a Vianoce sú tu zas:)

… a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:

Dead Can Dance 
The Rolling Stones 
Bing Crosby

…a tak dnes celý deň pozerám na rozhranie… mestskú inverziu, kým kopce nad mestom sú zaliate slnkom, od Dunaja sa do ulíc mesta valí vatová chladná hmla… a tak je v tej hmle najlepšie zaliezť niekam… do obchodu, domov… do práce… alebo si dať na trhoch varené víno či punč….a vytvoriť teplo adventu…. a tak hore na modrej oblohe vidno ako vzduch nad krajinou križujú lietadlá… a tak by sa dalo spomenúť kopec filmov, ktoré majú zápletku založenú na odložených letoch v čase Vianoc… to sa v lete nestáva… pokiaľ z nejakej sopky práve nevystupuje dym a láva… a tak v našich končinách to vyzerá okrem hôr na sviatky na blate… a na Lanzarote avizujú 21 stupňov, ale zas prachové častice v povetrí…

…. a tak prajem krásny … slnovrat…. štedré a pokojné Vianoce…. mier a lásku… nech sa odraz vracajúceho sa.. práve narodeného svetla sviatkami i dušami ligoce))))

vždy vaša Sally_Lu*

p.s.1 – a tak sa tento týždeň hudobník „rolišov“ Keith Richards dožil 80- ky – fakt všetko najlepšie!
p.s. 2 – a všetko najlepšie dobiehajúcim strelcom a prichádzajúcim kozorožcom – a najmä všetkým Evám a Adamom!… a nezabudnime aj na Dagmary a Dášenky))
p.s. 3 – a lunárny kalendár odkazuje: na Štedrý deň sa nemá prať, šiť a štrikovať!… a hlavne si v tieto dni dajte na krk teplý šál a užívajte ticho a pohodu!… objatia sú tiež vítané:)
p.s. 4 – a ak chcete ručne vyrobené darčeky… tak vraj treba zájsť do Starej tržnice…
p.s. 5 – …a tak, ak by ste sa v BA blatistom počasí chceli prejsť a zohriať pri starom sakrálnom umení vrelo odporúčam
p.s. 6. – a ak by ste 20.12. o 18.00 mali čas a chuť – v kostole pri Ondrejskom cintoríne v Ba vystúpi spevácky zbor Kyrillomethodeon
p.s. 7 –  ….o rokoch a rôčikoch ….slepačích krôčikoch…. nabudúce….:))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *