traktát_glóby, glóbusy a ľad)))

…. a tak sa naplnila tento týždeň predpoveď počasia a niektoré dni aj na juhozápade SK mrzlo po celý deň…. a tak som sa včera vybrala von, mysliac si, že dostatočne oblečená, ale napriek čiapke na hlave som mala pocit, že mi zmrznú vlasy a uši…..o iných častiach tela nehovoriac:)… a to bolo niečo pod nulou… pravda, vďaka vetru pocitová teplota -11!…. a tak sa vo Švédsku na niektorých miestach v priebehu pár dní oteplilo aj o 50 stupňov… z cca mínus 44 na cca 8 nad nulou!…. a tak mrazivá masa vzduchu klesala smerom k nám… skĺzla po „glóbuse“… a tak, kým práve v tejto chvíli je v Štokholme plus 1… v takom Záhrebe mínus 3…rovnako ako v Prahe a Bratislave….a v Oravskej Lesnej mínus 11… a tak… keď už cez víkend nenasnežilo aspoň mrzne… voda… v meste i v prírode… v exteriéri…. a tak možno zamrznú aj „mestské jazerá“…. a záujemcovia o korčuľovanie nebudú musieť krúžiť pozdĺž mantinelov v krytých halách ale si budú môcť dopriať „korčuľko“ na čerstvom vzduchu…. a tak ak sa niekto nechce tlačiť pri mantineli ani mrznúť na klzisku… je možné sa kochať profesionálnymi výkonmi na ľade na ME v krasokorčuľovaní… pozor, nie v Budapešti! ale v Litve v meste Kaunaus… a SK budú reprezentovať: jedna žena, jeden muž… jeden pár… pozor – dokopy to sú 4 nie 2 osoby:))

… a tak, kým sa korčuliari prekorčuľujú k finále…. tento týždeň ich predbehli filmové Zlaté glóby…samozrejme za filmy, ktoré sa dostali do kín v minulom roku… a tak si hovorím, že je to inšpiratívne…. bolo by fajn vybrať sa do kina… (malého?… na nejaký prepadák, nech tam nik nie je… s rúškom- bez?… treba to ešte riešiť…?… individuálne)…. a tak Barbie alebo Oppenheimer?…   alebo Chudiatko… (česky Chudáčci)?…. fakt neviem?  …a tak, keďže som v roku 2023 oba „prešvihla“ ťažko niečo fabulovať… na filmy sú nadšené reakcie… na jeden najmä fyzikou a históriou nadupaných divákov… a tak hoci som maturovala z matematiky a fyziky… neviem… na druhej strane som sa nehrala ani s Barbinami… ani som o ich existencii m  nič netušila…. moje bábiky boli v rannom detstve takmer rovnako veľké ako ja… mali žmurkacie oči, niektoré aj plakáč a krásne umelo-lesklé vlasy… ale až tak som sa im zas nevenovala… v modrom športovom kočíku som najčastejšie kočíkovala plyšovú líšku:)))

…. a tak som dnes ešte nešla skúšať žiadnu väčšiu vodnú – ľadovú plochu… nielen preto, lebo nemám korčule… a tak som sa šla len na chvíľu prejsť … a videla som  zamrznuté mláky…  ako izochrony na meteorologických mapách… ľad ako sklo… nádherné a prudko dočasné)))) 

….. a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:
Billie Eilish 
Ludwig Göransson
We are the World 

…a tak sa s vami dnes lúčim s prianím príjemného užitia si zimy, či na mraze alebo v teple pod Tv dekou… prípadne v tom kine:))

vždy vaša Sally_Lu

p.s. 1 – a všetko najlepšie všetkým kozorožcom  ale aj Rastislavom a Radovanom!
p.s. 2 – a lunárny kalendár určite niečo užitočné radí – ale som si ho zatiaľ na tento nezadovážila… každopádne objatie a úsmev sa hodia vždy:))

Jeden komentár k “traktát_glóby, glóbusy a ľad)))”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *