traktát_TEN_IS_tý)))))

….a tak sa uprostred zimnej sezóny nestali hlavnou témou médií úspechy lyžiarov… ale ich pády, štatistiky, či sa ešte stihnú vrátiť túto sezónu… stres, nedostatok snehu  v novembri….rozpúšťajúce sa ľadovce v Alpách, ktoré okrem iných vážnych otázok nastoľujú aj otázku cestovania lyžiarov z Európy v lete za tréningami do južnej Ameriky… unaháňanosť a únava športovcov v hlavnej sezóne…

… a tak sa jeden mladý športovec pred rokmi rozhodol, že si lyže nechá len tak rekreačne, aby čo najskôr zbehol kopca… (na pizzu, špagety, ravioly… štrúdľu:))… a začal sa venovať viac tenisu… a tak ten istý chlapec z južného Tyrolska – dnes už muž, ktorý pred desiatimi rokmi paril medzi najnádejnejšie lyžiarske hviezdy v Taliansku… v nedeľu vyhral Australian Open!… porazil o päť rokov staršieho a o desať centimetrov vyššieho súpera, ktorý pred tým v semifinále celkom bravúrne zdolal nemeckého súpera, ktorý bol v úvode po dvoch setoch na koni….

…a tak som minulý víkend letmo prepínala medzi Austráliou – Alpami – Osrblím.. a všetko pekne po fragmentoch:))… čo som nestihla v priamom prenose, čiastočne dom dobiehala v reprízach alebo zostrihaných záznamoch (ale fakt len zľahka:)… a tak som po tom, ako Mikaelu S. odvážal zo svahu vrtuľník tak nejak uzavrela tento šport (ale ak sa ešte do marca vráti na svahy, sem-tam kuknem:)… a tak som zhliadla, ako sa Anastasia K. preštrikovávala cez trestné kolá, aby sa vtesnala so 60-ky pretekárok – čo jej umožnilo štartovať ďalší deň a zas sa o nejakých desať miest posunúť k aktuálnej ženskej špičke biatlonu… a v zmiešanej štafete bola na svojom úseku 6-ta!… čo ju motivuje k návratu k vrcholovému športu?… po tom som nepátrala…. 

…a tak som čoraz častejšie prepínala na tenis… len tak jedným očkom… a tak som napríklad v sobotu videla v priamom prenose ako nastupujú tenistky na kurt na finále dvojhry… a potom som prepla o cca 80minút, že aký je stav… a to už jedna z nich dvíhala nad ruky raketu a zručný rytec ryl jej meno na trofej – nemal s tým žiaden problém, lebo bolo rovnaké ako minulý rok:))

… a tak sa nakoniec v Melbourne stal možno najväčšou hviezdou 43-ročný Indický tenista Rohan, ktorý spolu s Austrálskym spoluhráčom zvíťazil v mužskej štvorhre… v jednom z rozhovorov povedal, že pre časom mal už úplne zničené kolená, chrupavky… atď. – a vtedy mu pomohla jóga!… a tak možno práve tento športovec priniesol do vrcholového športu závan nádeje i promile skľudnenia…. vystúpiť…. občas… pravidelne… vedome… z kolotoča (tréningov, či každodenných informácií, práce…)… zastaviť sa… stíšiť…vypnúť PC…TV… mobil…hlavu … pozrieť sa na slnko… oblaky… hviezdy… rastliny… do zrkadla – pomeditovať:)

… a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:
Ravi Shankar 
Philip Glass 
Scott Hamilton
Okamotos

… a tak sa s vami dnes lúčim s prianím príjemného „dojanuárovania!:))

vždy vaša Sally_Lu*

p.s.1 – a svetový meteorológovia dnes potvrdili merania – najteplejší deň v Európe: 11.8..2021 v Syrakúzach = 48,8 stupňov Celziových!!!
p.s.2 – a 2.2. sú Hromnice – „od hodinu více“ – hurá!!!!:)
p.s.3 – a meniny majú Táničky, Erikovia, Eriky, Veroniky… – všetko najlepšie!
p.s.4 – a lunárny kalendár radí: „buďte k sebe láskaví a cez víkend perte s polovicou pracieho prášku“:)))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *