traktát_ sviatky so Saharou…ou))))

…a tak som tento rok pred Veľkou nocou nepiekla zákusky… podobne ako pred rokmi, keď sme boli v tomto čase v Egypte… a tak som na zelený-nezelený štvrtok v jednej cukrárni v centre mesta kúpila krabičku s vajíčkom na obale, kde bol zabalený mix malých koláčikov- inšpiratívne a chutné boli hlavne linecké makové srdiečka… tak možno nabudúce…:)

… a tak som myslela, že čas ušetrený „u plotny“ presuniem do exteriéru… veď hlásili priam letné počasie… akurát som tú predpoveď nejak nedočítala…nedoskúmala… resp. pozerala som na predpoveď v mobile…a apka v mojom mobile správy o kvalite ovzdušia v našich končinách neposkytuje… ani v Rakúsku, Česku, Maďarsku… ale o vzduchu v Taliansku, Francúzsku a Španielsku áno… prijateľná, horšia ako včera… nízka…. mimochodom v Štokholme aktuálne sneží a kvalita ovzdušia neznáma…. a tak som nemala potuchy o tom, že netreba ísť tentokrát do Egypta, že Sahara príde za nami!!!… a tak som sa o tom dozvedela až z večerných Tv správ, kde sa téme celkom venovali a pochopila som, čo znamená ten podivný béžový opar, cez ktorý nie je poriadne vidieť stromy na horizonte… horizont… hory… sneh…a tak som dostala správu od príbuzných, čo žijú za Alpami, že išli na sviatky do Mexika – verím, že nielen kvôli návalu piesku a inej predpovedi počasia:)… a tak som videla po sviatkoch u kamarátky foto, ktoré jej poslali kamaráti z jarnej lyžovačky v Alpách… vyzeralo to na nich, akoby pieskové duny poprášil sneh a nie naopak.

… a tak som videla kopec cyklistov… psíčkárov… turistov… a tak som predsa len šla v sobotu na menší výlet… a naschvál medzi stromy… ale malé rozvíjajúce sa lístočky listnáčov ešte nevládali zachytiť ten piesok…a ihličnany nestíhali…. a tak som musela z kabelky vytasiť antihistaminiká… a vsugerovať si, že zaberajú aj na púštny prach:)))…. a tak priznávam, že ani v Egypte si nespomínam na toľko piesku vo vzduchu (týždeň pobytu nie je dostatočná vzorka:))


… a tak Veselá Veľká noc… verím, že niekde bola… okrem známeho filmu s Belmondom aj na jednej ulici vo Zvolene som videla z okna ako sa k jednému domu prihrnuli chlapci s vedierkami a vytiahli von (zjavne) spolužiačku v ružových tepláčkoch a zliali ju… každopádne na prach tie malé vedierka nestačili – na veselosť snáď áno:))..

… a tak som pôvodne chcela písať o veľkonočných zvieratkách… videla som jednu veveričku… na cintoríne dve srnky… zajka žiadneho… možno o rok)))

… a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:
O happy Day 
Ilustratosphere Hetoo 
Prince – Purple rain 

…a tak sa s vami dnes lúčim s prianím, nech máme k sebe tak blízko, akoby sme boli pútnici na púšti… nech sme si vzácni ľudskosťou… nech rozdiely názorové i kadejaké iné prispievajú k pestrosti a radosti tohto sveta… nech svetlo a láska prežiaria naše činy, domy, duše))))

vždy vaša sally_Lu*
p.s. 1 – mimochodom Sahara je veľká cca ako 9/10 Eúrópy = 9 miliónov km2!!!!
p.s. 2 – a meniny majú Mirky, Mileny, Ireny – všetko najlepšie aj baranom:))))
p.s. 3 – a s jarou sa rozbiehajú aj nové výstavy – napr. – v SNG ale aj v Galérii 19

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *