traktát_výhody a nevýhody nespavosti))))))

…. a tak by sa dalo písať o MS v hokeji… Praha a Ostrava plné pestrofarebných fanúšikov… tí naši ešte nevedia, čo budú vedieť po západe s Kanadou…ou:))

… a tak by sa dalo písať niečo aj o počasí…oči sa mi zatvárajú už za bieleho dňa…. žeby to malo niečo dočinenia so zajtrajšími výstrahami pred celodennými búrkami?…. ale pokiaľ bude len pršať a liať – príroda bude nadšená – záhrady v rámci nej tiež:))) … o tých, čo nemusia polievať priesady nehovoriac:))

… a tak sa dostávam od driemaniu za bieleho dňa k nočnej nespavosti… nedá sa povedať, že by to bola moja obľúbená téma….radšej by som písala o snoch ako o ich privolávaní… niekedy by som všetkými desiatimi brala bezsenné noci… aj Bezsenné noci v Seattli pred spaním…hlavne aby som spala… a tak si matne spomínam, že v detstve som žiadnou nespavosťou netrpela… bála som sa síce ježibaby a občas sa mi snívalo o zlých vojakoch, ktorí chceli uniesť mamu (najmä po tom, čo sme boli zo školy na nejakom povinnom vojnovom – protivojnovom filme…)… a potom to začalo niekde na vysokej škole, keď moja spolubývajúca chodila na nočné rande a vracala sa okolo tretej nadránom do izby… zažala nočnú lampu a môj spánok bol v háji… niekedy som si predstavovala, že v našej izbe je spánok len jeden a ten je buď so mnou alebo s ňou… čo ty na to Hypnos?…žiješ v podsvetí alebo v jaskyni obklopený snami? … koho snami? – tvojimi alebo našimi?…sú krásne tak, že sa nechceš zobudiť a pritom zabúdaš nás prísť uspať?:)

… a tak som v priebehu dvoch týždňov dvakrát takmer prebdela noc… žiaden fesťák, „žúrka“ a iné…)))… normálne som ležala v posteli a nie a nie spať… pravda neznámy dom, neznáme prostredie… počítanie áut za oknami… potom ticho… predpokladám tak okolo druhej a tretej …a potom prvé ranné autá… autobusy a medzitým nejaké záblesky snov, ktoré sa ma ráno snažili presvedčiť, že som predsa len niečo spala… a tak sa priznávam, že som už brávala kadejaké tablety na spanie… tvrdú chémiu aj bylinky… a chodila do spánkového laboratória…atd…. a tak som si tiež vypočula názor, že keď človek v noci nemôže spať, má len jednoducho skonštatovať: „nespím, no a čo“ a netrápiť sa, neriešiť… hlavne neriešiť prácu, vzťahy… niečo rozrušujúce… hokej:)))… a tak mi raz teta, kt. občas tiež nemohla spať radila, že je dobré sa v noci, keď človek nespí – modliť… za seba, svojich najbližších, blízkych… vzdialených, neznámych… celý svet… všeobecne… menovite… za zdravie… dobré cesty… dobré známky… spoluprácu, spolupatričnosť, podporu, pochopenie… milosť a zmilovanie…. milovanie:)))

…. a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:

Zem menom láska 
Lilie 
Sweet Dreams 

… a tak môže… a dúfam, že aj je … nespavosť občas aj prospešná…. a sny krásne… a tie, ktoré zaujmú a nevedia pustiť sa dajú vyložiť… niekedy aj celkom nečakane… odporúčam občas rozpitvať nejaký sen:)… a ak sa bolíte… nechoďte do lesa)))

…. a tak sa s vami dnes lúčim s prianím dobrých snov a dobrých prianí… vám … nám… navzájom:))

vždy vaša Sally_Lu*

p.s. 1 – a meniny majú Júlie, Ely, Žely, Dušanovia – všetko najlepšie!!!
p.s. 2 – a na budúci týždeň budú opäť Dni architektúry a dizajnu DAAD
p.s. 3 – a lunárny kalendár radí: pokiaľ pravidelne necvičíte, choďte aspoň na prechádzku a „Nezabudnite/me žiť, milovať a radovať sa!“

Jeden komentár k “traktát_výhody a nevýhody nespavosti))))))”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *