traktát lev

…a tak začína obdobie leva…….pred pár rokmi obehla Slovensko reklama: „zoberte kuny a levy na dovolenku“……tento rok by mohla reklama znieť: „kúpte si leva, založte vlastnú zoo a zostaňte doma!“:))- pred pár dňami by sa bol M. R. Štefánik dožil 140 rokov!!! – žiaľ nedožil sa ani 40!- tento týždeň prišla kolegyňa s teóriou, že znamenia sú podľa nejakých teórií a prepočtov posunuté a že by sme mali mať znamenia, ktoré sú predchádzajúcimi… čiže ak by ste boli akčným škorpiónom, tak omyl! –  ste v skutočnosti váhavé váhy… nie som si istá ako to celé je a od kedy by sa to malo „lámať“… podľa tejto teórie by Štefánik nebol rakom ale levom…ale, podľa mňa on tým LEV-om naozaj bol…. ÓM!
– LEV ako kráľ… ktorému sa prisudzuje schopnosť hľadieť do slnka bez zažmurkania!!!
– podľa E. Aeppliho: „keď lev vo sne zvihne svohu mohutnú hlavu, je snívajúci tak silno zasiahnutý a očarený veľkou silou, že tuší prílej akejsi novej divej energie, ktorá ho núti preformovať sa v novú osobnosť, stabilne kontrolujúcu svoje inštinkty…

– žena leva je síce levica, ale levia žena je vlastne sfinga:)) – tak pozor! – sfinga, je vraj symbolom existenčnej otázky  – kto jej hádanku nerozlúšti, toho  prehltne (čo sa s ním stane potom, nie je jasné:)))
— a tak dúfam, že si o pol roka na vianoce – budeme môcť dať na vianočných trhoch punč od Lions clubu v Lev-iciach, Lev-oči i kdeloľvek inde na Slovensku, Viedni či Prahe…
– naša hudobná redaktorka pridáva:

Sting – Shape of My Heart

Pat Metheny – Above the treetops

https://www.youtube.com/watch?v=u9akQXDq6ZM&list=PL00j8nTiTK-zWoInkuUdzX5A91IyoxXfU
— s prianím krásneho obdobia levavždy vaša Sally_Lu*

p.s. – pridávam pár najnovších dekupáží inšpirovaných ilustráciami z knihy Hansa Biedarmanna (sú to historické kresby alebo plastiky – ak máte záujem o konkrétnych autorov – pošlem:))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *