traktát NOVEMber

…a tak sme sa ocitli v polovici deviateho…. /pozor! nie 9,5 ((týždňa:)))… a od začiatku pandémie v našich končinách je len 8…mesiacov)… ale teraz je naozaj 9. mesiac! = november – podľa pôvodného rímskeho kalendára deviaty mesiac v roku (začínalo sa na jar marcom, február na konci len vyrovnával celkový počet dní v roku…) názov NOVEMBER vychádza z číslovky NOVEM = 9
…a  tak český listopad… no to je úplne jasné = žiadna číslovka, žiadne cudzie slová, obraz padajúceho lístia – aj malé decko pochopí:)))
…a tak škorpiónske obdobie kulminuje…
…a tak netuším kto a čo sa na konci tohto deviateho mesiaca narodí… ale dnes  – 14. novembra – majú (okrem jedného bývalého kolegu… nemyslím „bývalého“… kolegu, ktorý má narodeniny 17.11…. to je úplne iný dátum a iná história))))
…a tak majú dnes narodeniny alebo „by mali“: Princ Charles, Claude Monet, Johan Hummel, Stefano Gabana a…… Astrid Lindgren…a tak sa musím pri Astrid zastaviť – kto nepozná Pipi dlhú pančuchu, nech sa ani nehlási!!!:)))
…a tak som práve chcela poslať link na jeden festival… ale nekoná sa… ale posielam iný, ktorý práve virtuálne prebieha a v nedeľu popoludní by mala byť prezentovaná architektúra Prahy

… a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:
Pipi
JNH/skladba má cca 1/2hod)))
ružová hmla

z tmy novembrového podvečera vás srdečne pozdravuje/m)))))h
vždy vaša Sally Lu*
p.s. – pripájam pár nových dekupážíp.s.
 – staršie traktáty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *