traktát_kufor a ostro_v))))))))))

…a tak som dnes vyhodila do kontajnera kufor veľkosti „M-L“… skôr M, ale dal sa v prípade potreby zväčšiť o pár centimetrov… čím sa približoval k L…. aby sa do neho dalo naložiť o pár kilo viac na spiatočnej ceste….
… a tak mi napadla otázka, čo spája Anglicko a Španielsko?… obe EU krajiny … o histórii, kráľovských vzťahoch a kolonializme sa nebudem rozpisovať… a tipujem, že chodí viac Angličanov do Španielska ako naopak…. ale stále to nie je tá odpoveď, ktorú mám v mysli… z mojej osobnej histórie ich spája …práve ten kufor:))… celkom nový bol so mnou pred x- rokmi v Liverpoole… (neplávala som tam v bazéne… rešpekt som mala aj pred niekoľkometrovým prílivom v ústi rieky Mersey)…. a tak ten kufor…. napriek tomu, že priamo na ňom je číselný zámok, nainštalovala som si naň ešte jeden – visiaci…ten sa však v hoteli nedal otvoriť… zalomil sa kľúčik alebo som ho stratila… a tak mi recepčný po dlhých minútach snaženia… s kropajami potu na čele, kľačiac v hotelovej izbe na zemi… prepílil nielen ten inkriminovaný zámok, ale aj trochu toho nového kufra… každopádne na funkčnosť to nemalo vplyv a kufor si pocestoval aj po Londýne a kade-tade… 
….a tak, keď som sa pred minulotýždňovou cestou – smer Španielsko – začínala baliť, napadlo mi, že by mi stačil aj menší kufor… a tak som sa vybrala jeden taký si zadovážiť… vyhladla som si krásny, menší škrupinový zelený… pomerne ľahký, predavačka hrozne milá… nedalo sa nekúpiť…. a tak som doma urobila pokus zbaliť sa doň… vyzeralo to celkom sľubne, ale… kopec vecí stále ostávalo ležať po izbe a kufor sa tváril, že už nič viac nestrávi…. pomaly sa ma začal zmocňovať stres…. a ten stres z cesty a neznáma som prekonala … tým, že som vytiahla zo skrine starý kufor a všetko ležérne a pohodlne prebalila a pribalila ešte nejaké oblečenie a topánky navyše… 
…a tak,  keď som sa včera ráno balila na spiatočnú cestu… celkom jasne som videla, čo som si na seba vôbec neobliekla… pár tričiek, topánky, nohavice, bunda… nové plavky… o nudistických plážach – neplážach niekedy nabudúce… môže vlastne „nudity“ (nahota) nuditi?:)))
… a tak som šla  deň pred odchodom do obchodu a po ulici kráčal oproti mne starší manželský pár… boli sympatický, aj som uvažovala, že ich pozdravím, aj keď ich nepoznám, akurát… akurát, že boli oblečení len do svojej opálenej hnedej pokožky… a tak mi tá situácia na ulici prišla zrazu tak zvláštne intímna… že som sa nepozdravila ani keď som bola cca na dva metre od nich……. a tak mi napadlo, že na ostrovoch niektorí jednoducho radi chodia „na ostro“…. len na plážach s ostrými kameňmi si obujú šľapky alebo priesvitné sandále:)
…a tak som sa ledva ledva do kufra pred spiatočnou cestou opäť pobalila, žiadne igelitky a systém… len tak natlačiť všetko a ísť… a keď som po príchode na letisko uchopila teleskopickú rúčku na dvojkolieskovom kufri (tie sa musia ťahať v šikmej polohe – štvorkolieskové sú pohodlnejšie – ťahajú sa bez toho aby sa museli nakláňať)… a tak som uchopila rúčku a tá v okamihu vyletela z tyčí a ostala mi v ruke.. a tak som s pomocou okolitých cestujúcich zatlačila tyče do kufra …vytiahla trčiace drôty a spolu s rúčkou ich slávnostne odovzdala upratovacej službe… a tak som sa v krátkosti v rade na odovzdávanie batožiny pomodlila, aby sa kufor nerozpadol celkom, alebo aby sa zvyšky teleskopickej rúčky nesprávali pri nakladaní do batožinového priestoru nepredvídateľne… a tak kufor preletel trasu, ktorú mal a priletel bez ďalšieho poškodenia do Bratislavy… (príbehy o zabehnutých – resp. stratených kufroch sú samostatnou kapitolou cestovania lietadlami:)… a tak som si večer kufor v jeho rozšírenej podobe položila na koberec a išla vybaliť… a tak som zistila, že hoci som nenastavovala číselný kód úchyty zipsov sa zacvakli do zámku a nedali otvoriť… zrejme pri manipulácii na letisku sa tie kolieska popretáčali… a tak som sa začala smiať… hľadať nôž na rozrezanie už aj tak pokazeného kufra… smiech ma však po chvíli prešiel, keď mi docvaklo, že neviem ako som sa pobalila a mohla by som prerezať aj veci vo vnútri… a tak som chytila zvyšky racionality do hrsti a nastavila kód 1111… nič… ale  kód 0000 zafungoval a kufor sa otvoril…:))

…. a naša hudbobná redaktorka dnes vyberá:
kufor a šál   
kufr 
suitcase

… a tak sa s vami dnes lúčim s prianím príjemného týždňa slnovratu a oddychových i krásnych príbehov plných letných ciest!
vždy vaša Sally_Lu*

p.s. 1 – a o ostrove samotnom – nabudúce:)
p.s 2 – a všetko najlepšie Valériám, Paulínkam i Jánom… a všetkým narodeninovým oslávencom!:)
p.s. 3 – a lunárny kalendár odkazuje: „buďte ku všetkým láskaví a priateľskí“ a tiež : „čo myslíš to si, čo si myslíš – to tvoríš“:)

Jeden komentár k “traktát_kufor a ostro_v))))))))))”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *