traktát_vnuci_vnučky_výstavy)))

…a tak cez horu bleskov a nielen bleskové búrky sa nám tropické teploty prehupli do jesenných… aj keď meteorológovia na budúci týždeň ešte avizujú optimálnych 27!:)

… a tak počasie nepočasie ľudské aktivity a tvorba (hlavne, pokiaľ sú prevádzkované v interiéri) na to neberú ohľad… teda pokiaľ vynechám náhlu ospalosť pri náhlej zmene počasia:))

… a tak s končiacimi prázdninami končia niektoré výstavy… niektoré pretrvávajú a iné práve začínajú a to ešte nie je hlavná jesenná sezóna… a tak je príjemné ukázať ostatným svoje nápady a ich realizácie… a je príjemné pozrieť sa na to, čo vytvorili iní… a neposudzovať mieru akademickosti… hľadať originalitu… oceniť zručnosť alebo nápad… a tak nech víťazí pestrosť!… a tak v týchto dňoch máte možnosť navštíviť vo Zvolene ešte dve výstavy, ktoré končia 31. augusta: „More snov“ v Galérii na Tehelnej a „Láska v nežnej kráse nití“ v Osvetovom stredisku…. v Bratislave v Centrali(oc) pokračujúcu výstavu „Party v 21.storočí„… alebo výstavu „Ako v sne“ v Moravanoch nad Váhom, ktorá bude prístupná do 17.9…. alebo v Bratislave na Karpatskej celkom nová výstava „Rozptyl“ od 1.9. do 10.10…… a ďalšie a ďalšie výstavy, ktoré je možné stihnúť medzi dažďami, kávami, zmrzlinami, výletmi a možno aj nejakými kúpaliskami:))

….a tak som minule v autobuse započula ako babka učila vnuka hovoriť „R“…vrrrabec…prrrvý… drrruhý… trrretí… babka bola veľmi trpezlivá a vnuk veľmi ochotný sa to naučiť, aby sa mohol pochváliť rodičom… a tak som bola na jednej výstave, kde babka „vypaličkovala“ portrét svojho vnuka (M.Onufráková – viď ilustrácia)…a tak som pred týždňom stretla jedného chlapca, ktorý bol v BA na výlete…. nebol z Európy, ale páčilo sa mu tu a zaujímal sa aj o architektúru… vnuk neznámych starých rodičov… z úplne inej kultúry…. a tak som si spomenula na starého otca, ktorého život sa ukončil v roku 1944… nie v bojoch v snp, aj keď lokalita by bola zodpovedala… (choroba… možno dnes celkom liečiteľná)…… videla som ho vždy len na obrázku… na čiernobielej ateliérovej fotke, kde dôstojne sedí v obleku pred nejakým závesom… ale jeho krásne drevené kolovrátky sa točia dodnes… a tak tohtoročné Dni majstrov Úľuv-u budú v Ba najbližší víkend…

… a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:

Trištvrte na jeseň – VP
September – Sting, Zucchero 
I Must Be In A Good Place Now – Glenn Tilbrook

… a tak by som si / nám priala, aby výstavy, umenie, zručnosti, tvorba, návštevy, radosť a krása boli hlavnými témami prichádzajúceho septembra:))…

vždy vaša Sally_Lu*

p.s.1 – a 1.9. je svetový deň mieru!… a 2.9. deň supov… a meniny majú Lindy… a všetko najlepšie aj oslavujúcim pannám:)!

p.s.2 – a lunárny kalendár radí variť cez víkend čučoriedkový džem (nezabudnite na nejaký dobrý babičkovský recept:)!… a tiež opätovne: aby ste/sme sa objímali… pozor na tie ruky od čučoriedok!:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *