traktát_pevná vôľa…))))

… a tak teplé septembrové počasie pokračovalo aj minulý víkend a prehuplo sa do tohto týždňa…

… a tak som si povedala, že nemá zmysel čakať na lepšie podmienky… a treba si nasadiť očistnú „hroznovú kúru“… rada znela: vydržať tri dni nejesť nič iné ako hrozno… a tak som si cez víkend na trhu nakúpila rôzne odrody, aby som mala tú stravu pestrejšiu:))

… a tak som sa rozhodla, že jeden deň HO (home office) na naštartovanie bude akurát, ale!…. ale to by som nemala mať poruke mrazničku s nanukmi a mrazeným ovocím… a plnú chladničku paradajok, paprík….. vajíčka= mňam lečo!… jogurty, syry… a ešte zvyšok čokolády, ktorá sa mi v lete rozpustila v taške (našťastie ešte v uzavretom obale:)… a na stole tie polomáčané keksíky… dve mierne rozmliagané „mócartove guľky“… medík… jabĺčka… normálne banány… sušené banány…. aspoň tie by som si mohla dať(?)… ale pozerám na obal a prichádzam k precitnutiu… doteraz som žila v omyle, že sušené banány sú jednoducho sušené banány a šmitec! … ale nie – obal prezrádza, že tie kúsky, ktoré vyzerajú ako nakrájané banány sú banánmi, len na 55% + 19% cukor + kokosový olej + dokonca banánová aróma… ale môžu obsahovať aj arašidy, mlieko alebo aj sezam…. otvor sa! 

… a tak si hovorím, že síce u niekoho: „pevná vôľa všetko zdolá“, ale…. čo je to so mnou?… a tak si spomínam, že sme raz boli na návšteve v Taliansku a pred výletom do neďalekého mesta, v horúci letný deň, sme vyfasovali hranol tvrdého syra a sáčok  hrozna – tie chute sa výborne dopĺňali a naozaj som nepocítila hlad… prejavoval sa skôr hlad po výstavách a chuť zaliezť niekam pod stromy – do tieňa alebo do chládku historických palácov a kostolných múrov… ale doma…?… a tak si hovorím, že do dnešného dňa mi nevadilo, že nie je obývačka od kuchyne oddelená dverami… najlepšie uzamykateľnými:)))… práve naopak, ale keby sa dalo a tie dvere by tam boli, určite by som ich práve zamkla…

… a tak som si zapla TV, aby som prišla na iné myšlienky… (práca na iné myšlienky niekedy jednoducho neprešaltuje… prokrastinácia vedie k zhľadúvaniu nejakých mňamiek:))… a tak hneď prvý kanál ponúkal niečo o varení a keď som prepla na kanál o bývaní a rekonštrukciách…ponúkol: „majstrovské pečenie!!?“…. minuli sa už prerábky bytov a domov???…len hlad a pamlsky sú večné!!!????… niekedy človek nepomyslí na jedlo hodiny, ale vyhranená diéta robí svoje….

… a tak momentálne neviem, či vydržím aspoň do dnešného večera… 

… a tak na druhý deň konštatujem, že je podvečer a vydržala som… teda čestne priznávam, že na raňajky som zhltla polovičku celkom malého banána, ktorý by už do zajtra iste zhnil:))

… a tak nie je ešte tretí deň, len ten druhý… a tak čestne konštatujem, že som v 2/3 experimentu nevydržala… najprv som si urobila paradajkový šalát so syrom… a teraz varím ryžu… lebo kým by sa rozmrazil chlieb z mrazničky…. a tak zrazu sa začína kopiť riad v dreze… a myšlienky na jedlo… a zisťujem, že mi dobré jedlo jednoducho chutí… aj jednoduché… aj tá obyčajná ryža… a to len po dvoch dňoch:))

…a tak možno aj budúci týždeň bude ešte naklonený tejto kúre a začnem znova… alebo až po splne… ale to budú voľby… hladovka alebo hrozno v tekutej podobe?… burčiak?????… a čo takí, čo sú práve na oberačke hrozna… majú ho plné zuby???:)… a propos zuby… zistila som, že kyslastá chuť po hrozne hrozne núti niečím ju zajesť… a tak som si bola dnes cez obednú prestávku kúpiť miesto obeda zubnú kefku a pastu… spomenula som si totiž na jednu praktickú radu, že umyté zuby zastavia chuť na ďalšie jedlo… musím potvrdiť, že istý čas to platí… a možno to evokuje prípravu na spánok…. bolo by asi najjednoduchšie tie tri dni prespať:)))

… a tak by sa dalo spomenúť na nazabudnuteľnú „Zhŕňajovu nevestu„…. a 20.9. ide v Astorke- štúdio A2 s tou istou Zuzanou K. „Shirley Valentine

… a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:

BUGGE WESSELTOFT – Play It 
Dáša jedla cukroví 
Help 

… a tak sa s vami lúčim dnes s prianím príjemného obdobia vinobrania… s hroznom, muštom, burčiakom… „na zdravie!“

vždy vaša Sally_Lu*

p.s. 1 – … a tak som v lete stretla ženu, ktorá nič pol roka neje… na jej fyzickom vzhľade nebolo nič poznať, bola veselá a pohodová ako zvyčajne….takých ľudí je viac, ale sú jednoznačne výnimkami… o tejto téme niekedy nabudúce)))
p.s. 2 – a tento týždeň sa prehupuje obdobie panien k váham… ale neváham ešte všetkým tohtotýždňovým pannám popriať všetko najlepšie:))
p.s. 3 – a lunárny kalendár odporúča: „hľadajte vo všetkom to dobré“!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *