traktát_23_X_23_a iné))))

…. a tak minulý piatok sa naplnila predpoveď počasia a fučalo ako divé… stála som na zastávke autobusu spolu s ostatnými cestujúcimi… v závetrí… pozorovať autá – autá – autobusy… mi prišlo nezaujímavé… a tak som zdvihla pohľad k oblohe a uvidela ako sa zabávajú vtáci (inak som si to nevedela vysvetliť ani pomenovať)… po dvoch – troch sa vznášali v prúdoch vzduchu… vietor ich vôbec nerozdelil… práve naopak akoby sa dokázali vznášať vedľa seba v konštantných vzdialenostiach… akoby to mali natrénované… alebo akoby mali dohodnuté pravidlá hry…. a tak som si spomenula na Jonatana Livingstona – čajku… knihu som čítala niekedy na gymnáziu…. film som nedopozerala (v tom sme sa zhodli s viacerými…)… imaginácia knihy sa zrejme mala uchovať… fantázia čitateľovej mysle je vyšší level…autor –  Richard Bach sa pri jeho filmovaní zoznámil so svojou druhou manželkou (potom sa však oženil ešte dvakrát)… povolaním letec – narodený v Illinois…. zo Slovenska na leteckú vzdialenosť… a tak začali tento týždeň lietať z Bratislavy priame zaoceánske lety – aktuálne na Kubu a do Dominikánskej republiky…. 

… a tak som sa minulý víkend, spolu s ostatnými cestujúcimi… pardón – poslucháčmi… ocitla aspoň na hodinu v New Yorku…áno celkom vážne, nikdy som to tak jasne necítila… aj keď som tam nikdy nebola…. ani v nedeľu nie, ale koncert Thea Crokera nás tam preniesol… celkom iná mierka… celkom iný zvuk aj priestor… žiadna filharmónia… plechová hala… a tak priznávam, že som vlastne od „Jazzákov“ v PKO na tomto podujatí nebola… až teraz…. Dunaj mi cez prestávku chýbal… aj tá druhá hala s ďalšími koncertami…. ale je  samotný fakt ďalšieho ročníka festivalu je nesporne chvályhodný….

… a tak Peter Lipa oslavoval (asi) 80-ku pred polrokom a Václav Neckář tento týždeň….narodený počas protektorátu…symbolicky jeho debut bol Ostro sledované vlaky…. a tak ostro sledované vlaky…. sú tentokrát tie, čo do BA prichádzajú z Komárna… a aktuálne končia hneď na okraji mesta v Podunajských Biskupiciach… kým sa v nedalekej Vrakuni vybuduje prvý BA tiop, ktorý umožní „suchý prestup“ z vlaku na mhd….

… a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:
Stín katedrál 
Lékořice 
Nirvana 

… a tak sa s vami dnes lúčim[ s prianím príjemného prechodu do obdobia škorpiónov… a do keltského nového roka!

vždy vaša Sally_Lu*

p.s. 1 – a meniny majú Aurelovia, Sabíny aj Kláry… všetko najlepšie!… aj nastupujúcim škorpiónom:))
p.s.2 – a lunárny kalendár radí: „myslite na niečo pekné“
p.s.3 – a v sobotu –  deň výročia vzniku ČSR (1918) bude spln
p.s.4 – a ilustrácie sú tentokrát nie z BIB ale priamo z plota jednej školy na Kolibe:)

2 komentáre k “traktát_23_X_23_a iné))))”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *