traktát_priatelia a listov_vírenie))))))

… a tak na prelome októbra a novembra nastáva listov_padanie a listov_vírenie…   záleží od sily vetra… občas také nežné vznášanie sa listov ako bubliniek bublifuku… občas pocit, že listy odletia ako vtáci niekam do teplých krajín…. ale vietor nad La Manche v týchto dňoch meteorológovia odporúčajú pozorovať len spoza okien… alebo na monitoroch… a tak pre zaujímavosť, kým dĺžka Lamanšského prielivu je vraj 520km – najväčšia dĺžka SK (vzdušná vzdialenosť) medzi Záhorskou Vsou a Novou Sedlicou je vyčíslená na 428,8km…..

… a tak som v „dušičkovskom vetre“ šla dnes hlavným námestím v hlavnom meste a uvidela som ako sa tam vztyčuje ihličnatý strom…. strom, ktorý bol zoťatý neviemkde… ale je jasné, že koncom novembra sa stane na niekoľko týždňov súčasťou predvianočnej či vianočnej výzdoby mesta a trhov…

… a tak v celkom jasnej víkendovej noci bolo možné sledovať nielen blikotajúce svetielka „živých“ a umelých sviečok na zemi….na cintorínoch… ale aj svetelné divadlo na oblohe… čiastočné zatmenie mesiaca…. len odspodu taká „šmuška“… labutienka…. golierik… nie Lune sa to nepáčilo… a tak sa po chvíli malého váhania z toho tieňa vyzliekla a nahá opäť žiarila v plnej kráse splnu….. a svietila nám o hodinu dlhšie… v čase, ktorý sa opäť posunul do stredoeurópskeho normálu (musím podotknúť, že mám „slč“ v obľube:)

… a tak v týchto dňoch spomínajú príbuzní na príbuzných, ktorí už nie sú obyvateľmi tejto planéty… a priatelia na priateľov…. a tak v tomto období preplával na „druhý breh“ aj Priateľ Mathew Perry… a tým je definitívne jasné, že už zrejme nikoho nenapadne točiť ďalšiu sériu obľúbeného seriálu… a tak dík Chandler za tie všetky predošlé! (kľudne si ich pozriem znovu)))…. a tak sa v týchto dňoch objavujú zvláštne hudobné počiny… pesničky, ktoré akoby v týchto veterných dňoch boli priviate z toho druhého brehu…. a tak sa objavil symbolicky v týchto dňoch… presne načasovaný videoklip Lasicovej pesničky na text Miroslava Válka „List do vetra“… a tak sa umelej inteligencii podarilo po 44 rokoch (konečne) oddeliť Lennonov spev od klavíra, aby sa mohol jeho hlas nanovo namixovať s hudbou Ringa a Paula… a tak (vraj) vznikla definitívne posledná pesnička skupiny Beatles: „Now and then“… a tak, čo bude potom?… kedy?… po čom všetkom?….

…a tak koľko je filmov, plných vášní, radosti, humoru, šarmu, ľudskej tragédie… napríklad čiernobiele filmy… z ich tvorcov a hercov dnes už nik nežije…. koľko klipov spevákov, ktorí už nie sú medzi nami?…ale „tie hviezdy predsa svietili… žili…hrali a spievali…. a diamant na filmovom páse nezhnije!“… a tak „Vážení priatelia, áno„!

…. a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:

Yveta
Lasica
Beatles

… a tak sa s vami dnes lúčim s prianím nelúčenia… prepojenia… súznenia)))

vždy vaša Sally_Lu*

p.s. 1 – a Yveta Simonová sa v sobotu – „na Karola“ dožíva 95 – všetkým škorpiónom i meninovým oslávencom všetko najlepšie!
p.s2 – a lunárny kalendár radí: zaspievajte si – spev rozširuje pľúca:)… 

Jeden komentár k “traktát_priatelia a listov_vírenie))))))”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *