traktát_no_nový_novembrový)))

…a tak sa dni novembrovo upršané striedajú so slnečnými…. zatiaľ v celkom priaznivom pomere… a tak sa človek nevie ako obliecť… a tak jeden deň príliš nateplo a druhý… tak trochu nachladno…a medzitým sa dostaví hmla:))

… a tak…. keď sa dá… dobrá rada hneď v úvode: nezdržujte sa čítaním blogu a choďte sa radšej prejsť do lesa… farebné lístie je vec prudko dočasná… ale dá sa chytiť do rúk… zobrať domov… vylisovať… niekam prilepiť, alebo len tak nechať v knižke… ktorú možno otvoríme o desať rokov a pri náhodnom listovaní objavíme… list:)))… a tak sa dá samozrejme pozorovať aj voda… ako tečie a plynie… ale neodporúčam lisovať kvapky dažďa ani vodu z rieky… príliš vlhkosti knihám škodí… aj tým elektronickým:))… a tak svetlo… musím priznať, že som sa stále neadaptovala na „bežný čas“… a so zotmením mám chuť ísť spať so sliepkami… spomenula som si na jedného chlapca, ktorý mával rád „čiernu hodinku“… keď sa stmieva, nechať aj v byte svetlo čo najdlhšie zhasnuté… a radšej si v súmraku… a tme rozprávať príbehy… a tak „svetelné obrazy“…. z čiernej fotokomory… milovala som tú alchýmiu, keď otec v zatemnenej kúpeľni vyvolával v zime fotografie… svetlo zachytené na fotopapier… na digitálny nosič… do mobilu… okamih, odraz… pohľad na pohľad… a tak tento týždeň naplno začal Mesiac fotografie… 

… a tak sa s tmou zhusťuje návšteva kultúrnych(…opak nekultúrnych?)…podujatí… jednoducho koncertov, divadiel, výstav… (a tak sa občas niekto objaví aj v rúšku… a keď niekto v blízkosti zakašle, inštinktívne si ťahám na nos šál…odporúčam koncerty vo veľkých sálach… najlepšie v kostoloch… jeden taký som tento týždeň navštívila vo veľkom evanjelickom kostole na Panenskej… krásny priestor naplnený nevšedným zvukom… ktorý prenášal fantáziu do ďalších – imaginatívnych priestorov… do krajiny… bez počasia… do nekonečna a jeho zákutí)… a tak niekto dáva prednosť TV-vysielaniu… tak mohol uplynulý víkend vidieť ako v sobotu R. Krajčo s partnerkou nečakane vypadli v aktuálnom ročníku CZ_Star dance a v nedeľu 16-ročný Adam v SK-pečení piekol poslednú tortu- ale verím, že len v súťaži ale v skutočnosti bude mať niekedy cukráreň – lebo som mu dosť fandila! 

… a naša redaktorka dnes vyberá:
The Ladies Ensemble 
Huun Huur Tu 
Mila a Sima 

… a tak, ak sa vám nepodarilo zohnať lístky na vypredané koncerty – na Andrého R. na zimáku… ani na klasické Ladies Enseble v Klariskách… tak snáď vás niekde zastihne festival mladého vína, alebo aspoň oslavychtivý Martin… snáď ešte nie na bielom koni:)

…. a tak sa s vami dnes lúčim s prianím pokojných novembrových dní a živých večerov plných hudby a obrazov….

vždy vaša Sally_Lu*

p.s.1 – a zakladateľ pražskej galérie Dox – pán Válka oslavuje v týchto dňoch 70 – nech sa darí, pán Leoš!!!… a nech sa slovo „válka“ vyskytuje na tomto svete už len ako priezvisko!
p.s.2 – a samozrejme všetko najlepšie všetkým Martinom, Teom i Renátam!…
p.s.3 – a lunárny kalendár radí: „snažte sa veci robiť s potešením“! – dodávam, že bodaj by to šlo s potešením aj bez nejakého snaženia:))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *