traktát_dveSTO & V!)))))

…. a tak opäť ten istý vzorec…matematika?…počty?… čísla…záľuba v číslach… najmä v „okrúhlych“:))… alebo nepozornosť… ľud(s)ký faktor?… (prečo som si opäť spomenula, ako som na matematickej olympiáde nesprávne odpísala zadanie úlohy a tým dospela k nesprávnemu výsledku… našťastie mi postup uznali a umiestnila som sa na druhom mieste…:))

… a tak musím povedať ako to celé bolo pekne od začiatku.. roka:))… a tak som si hneď v prvý januárový týždeň spočítala, očakávajúc príchod „dvestého traktátu“… kedy to presne nastane!…. a tak som sa dopracovala presne k aktuálnemu týždňu vo februári = 8. týždeň roku 2024… aj som si do kalendára zaznačila „odpočítavanie“…. aby som bola presná… a pochválila sa počtom „200“ v pravý čas:))

… a tak som – pre istotu – privolala tento víkend na pomoc pomocníka a počty traktátov v jednotlivých mesiacoch a rokoch sme spočítali dôsledne ešte raz… a… a!!!… a z výpočtov vyšlo, že tento týždeň je to už 205-tý!!! a ten dvestý bol už v polovici januára:)))

…a tak: „jdu na sever – jdu na jih“… prekročila som 200-ku a ani som o tom nevedela… a tak slávnostné fanfáry nechávam na ďalšiu príležitosť:)))

… a tak som mala možnosť tvrdiť, že je ich práve teraz 200….. veriac, že nik to nebude prepočítavať…. alebo priznať farbu… a tak som poslúchla rady „Draka“ a priklonila sa k odhaleniu pravdy, ktorá v tomto prípade nikomu nepomôže ani neuškodí:))

… a tak, keď už som namočená v téme okrúhlych výročí, pridávam pár overených:  ….pred sto rokmi sa v tomto období narodil Jiří Šlitr…fenomén fenoménu – divadla Semafor…a tiež František Vláčil… nielen fenomenálny režisér ale aj občasný herec (pôvodný majiteľ psíka „Karla von bahnhof“ z „Vesničky…“)…a vo februári 1924 George Gershwin predstavil New Yorku…svetu… skladbu Rapsódia v modrom!

…a tak pred 100 rokmi bola založená aj organizácia FIS... lyžiarske športy boli v dvadsiatom storočí v našich zemepisných šírkach organickou súčasťou života… ale čo bude ďalej v 21.storočí?… keď aj v Alpách sa nielenže topia ľadovce… ale aj postupne zatvárajú nižšie položené lyžiarske strediská… lyžovanie v halách si predsa len celkom neviem predstaviť… príroda v zjazde, slalome, super G… hrá veľkú rolu… aj keď je občas hmla a občas príliš mrzne… a občas je sneh na kašu… ale je!…(bol?)… a tak aktuálne: Štrbské Pleso -1 = snehové prehánky…Crans-Montana + 9! = zamračené… Zell am See +10 = prevažne zamračené…

…a tak pred stopäťdesiatimi rokmi vystavil Monet obraz Impresia… a tak vyšlo na svetlo sveta dielo, ktoré dalo názov Impresionizmu… aj keď spočiatku to bol názov posmešný…

… a tak … pred dvesto rokmi… sa narodili: Bedřich Smetana, Gustáv Kazimír Zechenter – Laskomerský… ale aj Adela Ostrolúcka!

… a naša hudobná redaktorka vyberá:

Šlitr – Oči má sněhem zaváté 
Rapsódia v modrom 

… a tak sa s vami dnes lúčim s poďakovaním za vašu trpezlivosť a neutíchajúcu priazeň traktátom:)))

vždy vaša Sally_Lu*

p.s.1 – … a tak v Prahe sa rozhodli témy umenie a šport prepojiť a v galérii Smetana Q sprístupnili výstavu….Uvnitř pohybu
p.s.2 – a meniny majú Noriky, Romany a Romanovia a tiež Matejovia… (tí už na juhu ľady dávno zlomili i rozpustili:)…všetko najlepšie!
p.s.3 – a lunárny kalendár radí, aby sme nezabúdali raňajkovať:))… 
p.s.4 – a keby už bola jar…. dalo by sa spomenuť sto jarných kilometrov… dvesto letných?:))
p.s.5 – a v soboru bude spln – nech sa nám niečo dobré splní!…. „stačil“ by svetový MIER!

2 komentáre k “traktát_dveSTO & V!)))))”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *